Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos y publicidad de interés.
Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra Política de cookies. Aceptar

 

Notas de prensa

Volver
BIOCULTURA BCN 2022 . UNA FERIA PARA COMÉRSELA

BIOCULTURA BCN 2022 . UNA FERIA PARA COMÉRSELA05-05-2022

BioCultura, fira de Productes Ecològics i Consum Responsable, ha obert portes, avui dijous 5 de maig, al Palau Sant Jordi de Barcelona. El saló arriba al seu XXVIIIª edició mostrant el múscul del sector ecològic malgrat la crisi conjuntural. Ángeles Parra ha dit en el tret de sortida de la fira que "el sector ecològic català continuarà creixent perquè res ens detindrà".

 

TERESA JORDÀ

La consellera d'Acció Climàtica i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha presidit la inauguració oficial de la fira amb la ferma voluntat de fer costat al sector. La consellera ha dit que "avui és un dia molt feliç per a tota la família "bio", perquè torna a celebrar-se BioCultura després de dos anys. Hem tornat a sentir aquesta olor tan característica que es percep en la fira. Quan parlem de la 28 edició, parlem de tres dècades picant pedra, i això cal agrair-li-ho aquells que han estat aquí lluitant contra tot pronòstic". L'anterior Departament d'Agricultura és ara molt més eficient, perquè inclou també més competències quant a biodiversitat, medi natural, energia, residus... Serem capaços de remar en una mateixa direcció cap a la manera que volem alimentar-nos i de preocupar-nos per la salut del planeta. I des d'aquí vull felicitar a tots aquells que han apostat per potenciar aquest camí. Això ha de continuar avançant, perquè aquest és el futur i per a això us donarem suport en tot el que sigui necessari...".

 

ÁLVARO PORRO

Álvaro Porro, per part seva, Comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l'Ajuntament de Barcelona, present també en la inauguració, ha assenyalat que "quan Barcelona va ser nomenada Capital de l'Alimentació Sostenible vam tenir una raó important per a posar tota la carn a la graella i treballar per l'alimentació ecològica, creant un camí que ara és molt més ample i en el qual són presents molts actors, des dels agricultors i productors, fins a la cadena de distribució que permet que els aliments ecològics arribin a les llars. I en aquest sentit, és digne reconèixer que va ser l'Associació Vida Sana i BioCultura els que van marcar el camí i van fer tot el possible". Porro, un fidel defensor del sector ecològic, també ha afirmat que l'Ajuntament de Barcelona està fent tot el possible per avançar amb pas ferm en aquest camí, juntament amb la Generalitat. "L'Ajuntament serà un aliat per a tots aquells que vulguin secundar i pujar-se'n a aquest carro".

 

Tant la Generalitat de Catalunya com l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) són presents en la fira i col·laboren amb diferents activitats en ella. El sector agraeix aquesta implicació perquè el consum intern ecològic, la gran assignatura pendent, continuï creixent en aquests temps d'estretors econòmiques.

 

HECTOR SANTCOSKY

Hector Santcovsky, director de l'àrea de desenvolupament social i econòmic del Àrea Metropolitana de Barcelona, destaca que aquesta fira de BioCultura està alineada amb les diferents polítiques metropolitanes emmarcades dins del Pla d'Acció per a l'Alimentació Sostenible. L'impuls del sector bio i ecològic és una de les accions que en el marc d'aquest Pla emprenem des de l'àrea de desenvolupament social i econòmic. El reforç d'aquestes activitats econòmiques ha de possibilitar la construcció d'un sistema alimentari sostenible i resilient a la metròpolis de Barcelona.

 

ÁNGELES PARRA

Per a l'Ángeles Parra, directora de la fira i presidenta de l'entitat que l'organitza, Vida Sana, "la fira és el reflex del sector a Catalunya i en l'estat. I està mostrant múscul malgrat la qual està caient. Ni la covid, ni les restriccions, ni la crisi econòmica... aconseguiran detenir a aquest mercat, cada vegada més intens, fins al punt que les grans empreses ens copien". Parra ha afegit en la inauguració de la fira que "durant molts anys ens van titllar de bojos, però ara resulta que som 'tendència'. No estem sols. Això forma part d'un moviment mundial per l'ecologia, per la pau, per la salut i per un futur digne per a les generacions esdevenidores". L'agricultura i l'alimentació ecològica conformen el 42% de l'oferta de la fira. La cosmètica ecològica, el 13%. El tèxtil sostenible, el 9%. La resta, casa sana, benestar i salut, ecoestilos de vida i ecofoodtrucks.

 

 

BIOCULTURA BARCELONA 2022 EN XIFRES
Palau Sant Jordi: espai total 10.100 m²
300 expositors (2.250 m² ocupats nets)
Previsió: 50.000 visitants
Activitats presencials: 260
ShowCooking: 37
Tallers de ecoestética: 33
Activitats infantils MamaTerra: 14 propostes.

 

PER SECTORS
Agricultura i alimentació ecològica, 42% (aprox. 21.000 productes certificats)
Cosmètica eco-natural certificada ,13%
Moda sostenible, 9%
Casa sana, 12%
Benestar i salut, 12%
Ecoestilo de vida, 8%
EcoFoodTrucks, 4%